OperaNära

Vi är OperaNära 
OperaNära vill förmedla operamusiken till nya åhörare, och med hjälp av operans bredd och djup i känslor och uttryck spegla svåra och aktuella ämnen.

Carl-Johan Falk Tenor,

Lena Ehnvik Sopran,

Martin Hillberg Bas

Rebecka Johnston Sopran

Pågående projekt:

OperaPärlor: Ett konsertprogram med våra mest älskade operaarior.

Operaföreställningen:                   ”Det händer inte mig”

Allt är sådär riktigt bra den där kvällen.  Ögon glittrar. Glasen klirrar och fylls på. Skratten får champagnen att bubbla ännu lite extra. 

Fyra kompisar som har varit på fest bestämmer sig för att fortsätta fira hemma hos kompisgruppens nyaste tillskott, Anna. 

Men hur är stämningen egentligen? Nu när det bara är de fyra på tu man hand?
Visst är det något som inte stämmer?

Det behövs bara ett oskyldigt tillfälle för ett fruktansvärt brott. En kort stund för att rasera allt: vänskap, kärlek och förtroende. Men det händer inte mig…
Vad är viktigast, relationerna eller sanningen? 

En opera som inte lämnar någon oberörd, varken av musiken eller den starka historien.

Video:

Manuset till vår föreställning är bygger på en verklig händelse om sexuella övergrepp och relatione r mellan vänner som ställs på ända. Musiken är plockad från olika befintliga operor, anpassade och översatta till svenska för att passa manuset. Föreställningen tar upp ämnet #MeToo och vill öppna upp för frågeställningar om vänner och relationer. Vem tror man på? Är det mänskligt att fela? Vad är sanningen?

Projektets Konstnärliga idé.

OperaNäras idé är, att ge ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern en chans att få uppleva opera på ett nära och intimt tillvägagångssätt.  Vi vill genom en musikdramatisk föreställning ta upp ett samhällsaktuellt ämne för att ungdomar ska få uppleva kraften och känslan i musiken, men att också samtidigt ta upp och diskutera föreställningsinnehållet som en del av upplevelsen.
Upplägget är, att genom introduktion, föreställning och avslutande workshop ge en helhetsupplevelse för ungdomar som vanligtvis annars sällan kommer i kontakt med denna konstform på ett naturligt sätt.

För bokning och kontakt:

[email protected]

https://www.facebook.com/OperaNära-2103363809883006